Summer vibe!

Välkommen till Summer Vibe i Luleå, sommaren 2021!  

Vi välkomnar alla barn och unga att delta i sommarlovsaktiviteter på Hertsön och Porsön! Kom och sporta, dansa, spela spel, läs böcker, lek och tävla, ät och fika i vårt café eller häng med oss i vår chillout-tält! Kika in på våra sociala kanaler Facebook (Summer vibe) och Instagram (@summervibelulea) för uppdateringar om aktiviteter, planerade happenings och annat skoj!  

Allt är gratis och till för att skapa ett roligt och meningsfullt sommarlov tillsammans!

Var & När?

Hertsötorget helgfria vardagar 14 Juni - 2 Juli klockan 10-17.

Porsöskolans skolgård helgfria vardagar 5 Juli – 23 Juli klockan 10-17.

Syftet med Summer Vibe är att ge alla barn och unga en möjlighet till en rolig och trygg sommar. Målsättningen är att skapa samverkan i bostadsområdena med de lokala aktörerna, men bygger i grunden på ett samarbetsprojekt bestående av representanter från: Lulebo, ABF Norr Luleå, Hyresgästföreningen, Luleå kommun och Rädda Barnen.

Vilka möter ni på Summer Vibe?

Ferieungdomar

Förutom möten med nya och gamla kompisar kommer ni träffa vår grymma personal! I sommar är finns fyra unga vuxna ferieungdomar på plats vid respektive område. Tillsammans med de kan barn och unga göra alla möjliga aktiviteter - spela basket, spel, pyssla, tävla, häng eller dansa oss!

På området kommer det alltid närvara minst två personal från Rädda Barnen.

Vad händer på området?

Daglig verksamhet

Den dagliga verksamheten är öppen varje vardag för besökare där barn och unga erbjuds aktiviteter baserat på arrangemangets fyra ledord: kultur, idrott, böcker och musik!

Streetbasketkorg

Från sommaren 2020 har vi en ny streetbasketkorg! Med den kommer vi köra skottävlingar med priser, spela matcher och skjuta fritt!

Chill out-tält

I chill out-tältet kan du spela spel, lyssna på musik, prata och hänga tillsammans med andra!

OBS! Kommer att vara covid-anpassad med sittplatser om 1,5 m avstånd.

Skaparhörna

Bredvid chill out-tältet finns en skaparhörna! Där kan du skapa ditt egna t-shirttryck, tavla, serietecknande, halsband, ansiktsmask och mycket mer!

OBS! Kommer att vara covid-anpassad med sittplatser om 1,5 m avstånd.

Kultur på hjul

Kom och dansa hiphop och breakdance, prova på parkour eller skapa musik. ABF:s kulturhusvagn kommer att vara parkerad både på Hertsö torg och Porsöskolans skolgård i sommar!

Boklåda

Kom och läs med oss, skriv och skapa en egen bok eller tipsa andra om din favoritbok!

Pop-up Café

I vårt pop-up café delar vi ut fika, priser från tävlingar och annat gott! Kl 12.00 får alla barn som vill lunch med oss.

OBS! Kommer att vara covid-anpassad med kösystem om 1,5 m avstånd.

Aktiviteter

Tillsammans med lokala föreningar, företag och organisationer kommer det arrangeras olika aktiviteter! Information om aktiviteterna kommer spridas på respektive områdens skolor och torg samt uppdateras löpande på Summer Vibes sociala medier.

Har du förslag på aktiviteter eller saker du vill göra under Summer Vibe? Lämna de i vår förslagslåda, prata med oss på plats eller skriv till oss på Instagram så försöker vi lösa det tillsammans!

Sociala kanaler

Uppdateringar och frågor om verksamheten finner ni på våra sociala medier:

Facebook: Summer Vibe

Instagram: @summervibelulea

Hemsida: www.summervibe.se

Vid frågor och funderingar kan ni mejla oss på felicia.ponturo@rb.se.

Sprid våra sociala medier och ordet om verksamheten!


Riktlinjer

Tryggare Tillsammans

Summer Vibe! är certifierat enligt Rädda Barnens policy Tryggare Tillsammans för att vara en trygg och säker plats för barn och unga. Detta innebär att alla ledare som är anställda i projektet har genomgått Rädda Barnens utbildning Tryggare tillsammans.

Har du något tips om en bra förebild eller är kanske du själv en förebild för barn och unga?

Tipsa oss eller kom och berätta om din favoritbok, hur du tagit dig genom skoltiden och dit du är idag, kör en skottävling, parkour eller något annat kul med barn och unga på Hertsön och Porsön. Mejla tillfelicia.ponturo@rb.se för att komma i kontakt med oss.

Foto och film

Detta evenemang dokumenteras med film och foto. Bilder och filmer från evenemanget kan komma att användas i syfte att informera om, samt marknadsföra, detta och framtida evenemang. Till större del kommer foton tas som inte visar ansikten på våra deltagare. Skulle detta behövas så tar vi kontakt med deltagaren och hens föräldrar för ett medgivande. Om du vill få en film eller bild raderad – prata någon i personalen på plats eller mejla till felicia.ponturo@rb.se

Åtgärder på grund av COVID-19
För att minska risken för smittspridning kommer vi vidta följande smittskyddsåtgärder:

  • Maxtak om 50 personer på området samtidigt
  • Handtvätt vid samtliga aktivitetsstationer
  • Affischering med information om Covid-19 och uppmaning om vikten av att tvätta händer, hosta i armveck och att vi stannar hemma om vi är sjuka, samt områdets regelverk om maxantal på de olika aktivitetsstationerna.

Är du ett företag, myndighet, organisation…
…och är nyfiken på att medverka i Summer Vibe? Kom och lira basket, berätta om din favoritbok eller göra musik med barn och unga. Kontakta felicia.ponturo@rb.se. Målsättningen är att göra Summer Vibe till en årlig tillställning så hinner du inte med i år så är du välkommen att vara med nästa sommar!


Kontaktuppgifter

Ansvarig för projektet: Felicia Camara-Ponturo, Rädda Barnen Luleå felicia.ponturo@rb.se

Telefon: 073-0728624

E-post: felicia.ponturo@rb.se uppdateras dagligen.